Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Koh Chang - EvAnders pĂ„ semester (!?) i Thailand!!
Sundström Travel Logo

Koh Chang - EvAnders pÄ semester (!?) i Thailand!!


Thailand (Bangkok, Koh Chang and Hua Hin) 2006-07-13

Semester!! Hur kan man sĂ€ga sĂ„ nĂ€r man Ă€r ute ett helt Ă„r och reser? Jomen, det kĂ€ndes som semester nĂ€r vi kom till Bangkok i Thailand och mötte upp med Lina och Peter. De fick bestĂ€mma vad vi skulle göra i Bangkok och vi bara hĂ€ngde med. Bangkok förresten – en stökig kaotisk stad med fina tempel – dĂ€r vi Ă€r pĂ„ vĂ„r vakt nĂ€stan hela tiden för att undvika att bli lurade. Av taxipriser, historier om stĂ€ngda attraktioner (för att bli guidade och inte gĂ„ sjĂ€lva), Ă„ka till ”deras” restauranger och inte de vi valt osv. osv. Bra mycket ”tuffare” Ă€n bĂ„de Kuala Lumpur och Singapore. Och MYCKET skitigare!!

Efter tvÄ nÀtter i Bangkok sÄ följde vi med till Koh Chang dÀr Lina bokat in oss pÄ en 5-stjÀrnig anlÀggning som heter Aana Resort, perfekt stÀlle att koppla av frÄn stressiga jobb. Lina lyckades fÄ ett GuldÀgg i vÄras för Brindfors Friends-kampanj om sms-mobbning sÄ hon tar en vÀlförtjÀnt paus i sitt jobb. Och vicket stÀlle!! FrÄga oss inte hur Koh Chang Àr för vi jÀste vid poolen, tog Spa-behandlingar, titta pÄ VM-fotbollen pÄ nÀtterna och Ät för det mesta pÄ resorten och dÄ vid nÄgon av poolerna.
Vy frĂ„n den övre poolen pĂ„ Aana Resort. Klicka för större bild.Ja, vi som Professionella Turister behöver, precis som ni alla i Sverige som har semester just nu, ocksĂ„ ledigt frĂ„n ”upplevelser”. Även om kanske vĂ„ra upplevelser Ă€r mer spĂ€nnande Ă€n ett traditionellt jobb *ler*.

575 pix för oss tvĂ„ inklusive frukost var nĂ€stan dubbla budgeten men det var vĂ€rt vartenda öre – smart att Ă„ka hit nĂ€r det Ă€r lĂ„gsĂ€song – billigt och inge folk!

NĂ„ja, lite nytta gjorde vi


.Restaurangchefen (Outlet Manager!) ordnade en matlagningskurs i Thaimat. Mums!! Behövs nu nĂ€r vi snart mĂ„sta börja laga egen mat


Vi besökte ocksĂ„ Gymet nĂ„gra gĂ„nger och paddlade till den privata stranden pĂ„ andra sidan floden. Lite lagom jobbigt sĂ„ dĂ€r. Jamen, glömde berĂ€tta att vi paddlade ut bland vĂ„gorna och surfade – det blev riktigt blött i och med att vi lyckades slĂ„ runt fem gĂ„nger!!!!!

Efter fem hÀrliga dagar utan att ta fler beslut Àn vad vi skulle Àta för mat och vid vilken pool sÄ var det dags att röra sig öster och söder ut till lite klarare vatten och lite annat att se och uppleva. Lina och Peter bokar in sig pÄ tvÄ lite lyxigare stÀllen pÄ Koh Tao. Vi Äker buss via Bangkok och hoppar av bussen utan Lina och Peter i Hua Hin och besöker Dick Olofsson (arbetskollega till Anders) och hans fru Lotta i deras nybyggda hus hÀrnere.

SpĂ€nnande att fĂ„ se detta liv ocksĂ„ – det Ă€r just nu lite Klondyke stĂ€mning hĂ€r och vi trĂ€ffar mĂ„nga svenskar som har byggt eller Ă€r mitt i sina husbyggen. Flott Ă€r det och det vi fĂ„r se Ă€r nog bara början pĂ„ en lite större utvandring av svenskar hit till Hua Hin.

Dicken och Lotta tar en vĂ€lförtjĂ€nt öl. Klicka för större bild.Dicken och Lotta har verkligen lyckats med sitt hus och vi trivs i deras sĂ€llskap – det blir lite sightseeing, shopping, pilsner i poolen, mat pĂ„ stan och imorgon planerar vi att spela en runda golf pĂ„ deras hemmabana. Planen Ă€r sedan att Ă„ka vidare mot Koh Tao och sammanstrĂ„la med Lina och Peter igen.

Nu tar vi nĂ„gra dagar i sĂ€nder och kommer pĂ„ Koh Tao kika pĂ„ vad vi skall hitta pĂ„ efter den vistelsen – kanske blir det norra Thailand eller Vietnamn, Burma, Laos eller Kambodja. Äh, det löser sig – hĂ€r Ă€r sĂ„ lĂ€tt att ta sig fram och resa sĂ„ man behöver inte ha nĂ„gon plan!!!!

MÄnga hÀlsningar till alla semesterfirare i Sverige!

Kramar EvAnders

Bilder