Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Koh Tao - Fortfarande pĂ„ semester i Thailand!!!
Sundström Travel Logo

Koh Tao - Fortfarande pÄ semester i Thailand!!!


Thailand (Koh Tao and Bangkok) 2006-07-26

Bussen frÄn Hua Hin till Chumphon tar fyra timmar och kommer pÄ utsatt tid och pÄ utsatt plats. Vi pÄminns hur lÀtt det Àr att resa i denna del av Asien. Vi drar oss till minnet hur smidigt det Àven var att Äka buss i Sydamerika. DÀr kunde man Àven fÄ en komfort som Àr jÀmförbar med Business class pÄ flyget för en mycket billig peng.

Vi Àr pÄ vÀg till Koh Tao och bÄtresan med katamaranen tar 90 minuter. Ganska skumpigt men absolut ingen mardrömsresa som vi vet att mÄnga andra haft hit ut.

TvÄ dagar innan vi kommer till Koh Tao har "Fullmoon partyt" pÄ Koh Phangan varit och det blir vi varse om nÀr vi skall hitta nÄgonstans att bo. "Solly, Full!!" Det tar ett par timmar att hitta ett boende för natten som passar budgeten men nÀr det Àr fixat Àter vi middag med Lina & Peter pÄ deras stÀlle, Grand Coral Resort, pÄ Sairee Beach.

Dom bor flÄdigt (och i vara termer dyrt) och nÀr dom efter nÄgra dagar byter stÀlle (Ànnu flÄdigare och dyrare) tar vi rygg och hittar ett stÀlle pÄ beachen bredvid, JP Resort.

NÀr vÀdret Àr fint (och det Àr det till största delen) pÄ Koh Tao, gÄr en vecka fort. Peter visar oss nÄgra black tipped reefsharks som dom hade i vattnet utanför resorten men annars blev det förutom snorkling det vanliga Thaibeachlivet. Bananpannkaka och frukt till frukost, lÀsning och slappande pÄ beachen, dykning, massage, lite Internet och sedan grillad fisk och skaldjur pÄ beachen pÄ kvÀllarna. Det blev Àven en och annan drink ocksÄ. Allt Àr fortfarande vÀldigt billigt i Thailand och vi som Àlskar asiatisk mat njuter av varje mÄltid.
Ett stim av baby barracudas. Klicka för större bild.Det finns cirka 50 (!) dykoperatörer pÄ ön och det Àr vÀldigt mÄnga som kommer hit för att lÀra sig dyka. Med vÄra 150+ dyk i bagaget rÀknas vi som very, very experienced, vi gör 4 dyk och konstaterar att ön Àr vÀldigt bra för att ta sitt dykcertifikat men att undervattenslivet vad avser korall och fiskliv Àr dÄligt. Vi Àr nog lite bortskÀmda efter fantastiska dyk pÄ Fiji och Papua Nya Guinea!!

Vi lÀser förstÄs om Vietnam och Kambodja som stÄr nÀst pÄ tur och samlar pÄ oss av tips frÄn folk vi pratar med. Har du nÄgra tips om dessa lÀnder sÄ hör gÀrna av dig!!

Resan till Bangkok gÄr med samma rutt som ditresan och 10 timmar senare checkar vi in pÄ Hotell Silom City i Bangkok. Valet av hotell har vi inte gjort sjÀlva utan vi har valt det beroende pÄ att Viola & Roland frÄn Dolphin Bay Divers Resort pÄ Fiji Àr i Bangkok nÄgra dagar pÄ deras vÀg till Europa och lite semester. Daten var satt till klockan 09.00 i hotellets frukostmatsal och jovisst var de dÀr, sÄ kul att se dem igen! En av de lÀngsta frukostar vi haft dÄ det fanns mycket att prata om. PÄ kvÀllen tog vi dem till Kitchen Vientiane och Ät en supermiddag.

Nu hÄller vi pÄ att fixa visum till Vietnam, ordnar med flyg och inkvartering i Hanoi och har precis lÀmnat över grejor till Lina och Peter som dom skall ta med sig hem till Sverige. De Äker hem idag och gissa vad - dom förlovade sig igÄr - bytte ringar och donuts pÄ Donkin Donuts. Skitkul!!!!!

FortsÀtt att njut av den fina sommaren i Sverige. NÀsta gÄng vi hör av oss Àr frÄn Vietnam.

MĂ„nga kramar EvAnders

Bilder