Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Pampas och Tango - Ridandes med Gauchos pĂ„ Pampas pĂ„ en Estancia och Tango
Sundström Travel Logo

Pampas och Tango - Ridandes med Gauchos pÄ Pampas pÄ en Estancia och Tango


Argentina (Buenos Aires and San Antonio) 2005-11-04

HÀr Àr det mycket uppstÄndelse kring Bush besök i Argentina. Han kom i natt för att trÀffa de övriga stadsöverhuvudena frÄn Nord, Mellan och Sydamerika i Mar del Plata - vi mÀrker dock inte sÄ mycket av det i praktiken, förutom att vi noterar i media att han INTE Àr populÀr hÀr.

I BA brÀnner dom upp lite tÄg i protest lÀser vi i tidningarna och Maradona Äker tÄg och polar med Venezuelas Chavez i protesterna mot Bush. Vet inte om det uppmÀrksammas i Sverige??

ApropÄ Maradona - varje mÄndag kvÀll har han en 3 timmar direktsÀnd TV-show hÀr i Argentina. Han ser ut som en vÀltrÀnad 30-Äring och hÄller show och Àr mycket professionell - förhoppningsvis Àr han med pÄ Boca-bÀnken nÀr vi skall kolla pÄ BA-derbyt (tidig seriefinal) mellan Boca Juniors och Velez Sarsfield om tvÄ veckor.

TANGO! Vi var pÄ nÄgra hÀftiga tangostÀllen. Dels var vi pÄ ett stÀlle (Tango Tasso) för vanligt folk. Vi satt och smuttade pÄ drinkar en timme och sÄg folk bjuda upp varandra och passionerat glida runt dansgolvet med mycket olika och personliga stilar - skitkul!! Vi var Àven pÄ en professionell show pÄ Michelangelo i San Telmo med cocktailparty, supermiddag och show med riktiga Tangoproffs (kolla bilderna).
Vi har strosat runt en hel del i Buenos Aires bland boulevarder, avenyer, parker och smÄgator. I början av veckan drog vi dock till det mÀktiga Pampas och levde estancialiv under tvÄ dagar. Det var riktigt, riktigt trevligt - Eva hade hittat ett kanonstÀlle pÄ Internet. Vi lekte gauchos (dom riktiga gauchos har betydligt bÀttre teknik i hÀstsadeln Àn oss!), Ät empenadas, asado (naturligtvis), beundrade olika shower och bodde stÄndsaktigt.

Vi har Àn en gÄng trÀffat vara "vÀrdar" i Buenos Aires - Roberto och Mariel - och igÄr bjöd vi dem pÄ en Parilla i Martinez utanför BA - blir ni inte lite köttsugna dÀrhemma nÀr ni ser bilderna??????

Hundar Àr ett fenomen i Argentina och Brasilien. I parkerna ser man dels hundvakter med ett 15-tal fina hundar i koppel pÄ promenad och i stÀderna och i byarna springer det runt vilda hundar överallt. FrÄga oss inte varför men vi har fÄtt mÄnga nya hundpolare - de kan hÀnga med nÄgra timmar i hasorna pÄ oss nÀr vi gÄr en lÄngpromenad (dock inte i BA) och de Àr mycket snÀlla.

Personalen pÄ hotel Nordmandie pÄ Rodriguez Peña kÀnner igen oss nu och vi blir alltid vÀl bemötta hos dem - nu drar vi dock frÄn hotellet och Buenos Aires under tvÄ veckor för att utforska Patagonien. AvfÀrd med flyg 05.30 imorgon bitti till vÀrldens sydligast belÀgna stad - Ushuaia!!!

Kramar/EvAnders

Bilder