Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Fotboll i Buenos Aires
Sundström Travel Logo

Fotboll i Buenos Aires


Argentina (Buenos Aires 2005-11-20

Extra edition – mest för killar! Anders och Maradona gĂ„r pĂ„ La Bombonera för att se Boca Juniors

Att vara svensk pÄ La Bombonera nÀr Boca Junior spelar seriefinal mot Velez Sarsfield Àr som att vara pÄ RÄsunda och se svenska fotbollslandslaget. Men - det jag fick uppleva med Roberto idag slÄr allt jag upplevt som ÄskÄdare pÄ en fotbollsmatch. 40.000 totalt fanatiska anhÀngare - jaja det var nog tvÄ tusen Velezfans ocksÄ - som frÄn en timma innan matchstart börjar dunka pÄ trummor, dansa och sjunga klubbens sÄnger. Drygt 30 grader varmt i skuggan - pust!!

Jag har ju sett en hel del derbyn pÄ RÄsunda mellan DjurgÄrden och AIK eller Hammarby men idag kÀnns det som jag enbart sett derbyn mellan IK Frej och TÀby IS - sÄn skillnad Àr det pÄ stÀmningen!!!!!!!!!!!!!!

Ja men varför Àr allt med Boca Junior gult och blÄtt????? Först och frÀmst - Boca Àr en stadsdel i Buenos Aires dÀr mÄnga varvsarbetare bodde och arbetade - det Àr och har alltid varit en fattig del av BA. NÀr de bildade Boca Juniors sÄ skulle de bestÀmma fÀrg pÄ matchtröjorna och dÄ bestÀmdes det att de skulle ta fÀrgerna av flaggan pÄ det nÀsta skepp som lÀmnade hamnen i Buenos Aires - OCH DET VAR ETT SVENSKT SKEPP!!!!!

DÀrför Àr allt blÄtt och gult - ja till och med ett gÀng svenska flaggor fanns med bland ÄskÄdarna. Min klÀdsel var inte sÄ knepig - hade Sverigekepsen med nÄgra extra smÄ svenska flaggor nedstoppade i kepan.

En halvtimme innan matchen börjar hör vi ett hÀrligt sorl bland ÄskÄdarna och javisst det Àr Maradona som anlÀnt till sin loge. Han hÀlsas som den KUNG han Àr - jag behöver vÀl inte sÀga att det var i Boca Juniors han spelade.

NÀr hemmalaget kommer in pÄ planen innan matchstart Àr ljudnivÄn pÄ max. Boca börjar matchen bra och har nÄgra mycket bra chanser i inledningen. De har det mesta av bollinnehavet och spelar riktigt, riktigt bra men mÄlen vill inte komma. Det Àr en viktig match för bÀgge lagen och Boca skulle vid vinst komma upp i serieledning. Första halvlek tar slut och matchen stÄr 0-0.

Paus och snack med de nyfunna vÀnnerna runt omkring mig, lite coca-cola och en choripan - sen drar andra halvlek igÄng med en euforisk hemmapress - Velez fÄr knappast lÄna bollen och en bit in pÄ andra halvlek sÄ bryter orkanen ut - GGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLL Att som idrottsÀlskare som fÄr uppleva detta cresendo pÄ plats - jag blir sÄ djÀvla lycklig och glad!!!

Det sjungs och dansas av i princip alla - inte jag dÄ jag inte lÀrt mig sÄngerna - men dansa och skrika kan jag minsann!

Det dröjer en stund till innan Boca gör 2-0 och matchen Àr punkterad. Ojoj, jag Àr alldeles svettig och hes och hemmafansen sjunger och dansar Ànnu mer. Snart Àr matchen slut, det blir inga fler mÄl, men jag gÄr med ett stort leende frÄn arenan ut pÄ smÄgatorna och tÀnker - Faan, vad glad jag Àr att vi vÄgade ta detta break i livet och fÄ uppleva sÄdana stunder som denna.

För mer info se Boca Juniors

Kramar/Anders

Bilder