Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Wellington - The Kiwi Hospitality i Upper Hutt
Sundström Travel Logo

Wellington - The Kiwi Hospitality i Upper Hutt


Nya Zeeland (Wellington) 2006-02-22

KÀra vÀnner!

Och speciellt Hellen och Philip Swales! - Hur ska vi kunna tacka Er? Ni Àr underbara!

FrĂ„n vĂ€nster: Brian (BOS), Hellen, Philip, EvAnders och Ann i Upper Hutt. Klicka pĂ„ bilden för större bild.Vi har nu tillbringat en vecka i "Villa Swales" och bara njutit och laddat ALLA batterier. En underbar paus i vĂ„rt resande: Ingen kö till Toa och dusch (eller Jacuzzi), stor SKÖN sĂ€ng, Internet och bredband alldeles i vĂ„r egen del av huset, CikadasĂ„ng till frukosten och till den oftast av Hellen tillagade middagen (Hellen har ett förflutet i Restaurangbranschen och det mĂ€rks!), supergoda Nya ZeelĂ€ndska viner och det bĂ€sta av allt, att fĂ„ umgĂ„s med tvĂ„ sĂ„ öppna, varmhjĂ€rtade vĂ€nner!! WOW!!!!!!!

Philip hÀmtade oss sÄklart vid fÀrjan, visade oss vÀgen hem till Upper Hutt dÀr Hellen hade förberett en vÀlkomstmiddag med nÄgra mycket goda viner. Vilket vinland Nya Zeeland Àr, det visste vi inte förut. Vi passade Àven pÄ att byta vÄr gröna hyrbil mot en röd (se bild), fast vi fick byta tillbaka dÄ vi inte fick plats med vÄr packning....:-((

Under vĂ„r första dag i "nya hemmet" lĂ€mnade vi inte ens huset!! Å vad vi njöt!

Men det gÄr ju inte an att "bara" vara hemma, sÄ vi har hunnit med tvÄ rundor golf, lÄÄÄngt museumbesök, gÀstat vÀnner till Philip och Hellen, dinerat med Hellens Pappa, gÄtt pÄ Bodypump (bara Eva denna gÄng) och Eva har klippt sig kort!!

Första golfrundan spelar vi pÄ Te Maura en fredag, och tÀnk de har specialpris pÄ fredagar! (PÄminner oss om en speciell "Slottsbana" i Champagnedistriktet *ler*) Tur för oss, vi betalade bara 2x110 kronor. HÀrlig bana och Eva spelade riktigt bra och slog Anders med 4-2!! Philip hade med Ny ZeelÀndsk (Kiwis) gÀstfrihet naturligtvis lÄnat oss tvÄ set med golfklubbor och fullt utrustade bagar!

PÄ kvÀllen hade vi gÀster: en kollega till Philip (och Anders) frÄn Unisys: Brian och hans fru Ann. Vilken trevlig kvÀll, BBQ och massor av skratt och vin! Vi bestÀmmer dÄ att spela golf pÄ mÄndag med Brian och en annan Unisys kollega, John. Denna gÄng pÄ Wainuiomata Golfklubb, supertrevligt och jÀmt intill sista hÄlet - Eva sÀnker en tvÄmeters putt pÄ sista för delning av matchen!!

Denna runda följs av en god middag hemma hos Brian och Ann. Hellen har tagit ledigt hela mÄndagen för att kunna serva oss, You're the best!! Först köra Bodypump med Eva, en liten fika före installation av Eva hos frisören och sedan hem för att hÀmta Anders och köra oss bÀgge till golfklubben!

NÄvÀl, vi har som sagt varit pÄ museum ocksÄ, Te Papa, dÀr vi spenderade flera timmar. Maori kulturen Àr faktiskt pÄ frammarsch hÀr. Fler och fler pratar Maori, det har blivit ett andra sprÄk i mÄnga skolor, en del undervisar de smÄ barnen pÄ bara Maori. Maorifolket var de första som kom till NZ i stora kanoter frÄn Polynesien. Numera finns det ingen 100 % Maori kvar utan de Àr uppblandade med kanske mest Européer. Vi kunde ha tillbringat flera dagar pÄ Te Papa, men plikten kallar och vi mÄste hem till middag. :-)) Denna kvÀll har vi besök av Hellens syster, Hine och systerdotter, Jade som ser till att vi fÄr mer kultur: vi tittar pÄ filmen Whale Rider. Har ni sett den? Gör det! Den Àr jÀttebra och visar mycket av Maorikulturen.

I söndags gjorde vi Wellington. Började med en underbar Brunch i solskenet vid kajen. Sedan tar Hellen med oss sa att vi far se Wellington uppifrÄn frÄn tvÄ hÄll. Vackert! Uppe vid Botaniska trÀdgÄrden och "Wellington cable car" har vi en fantastisk utsikt över bukten och vi ser starten av Volvo Ocean Race med nÀsta destination Rio de Janeiro!

Vi besöker Hellens Pappa (som ocksÄ bor i Upper Hutt) och Àter en tidig söndagsmiddag ihop. Anders tröttar ut Oscar (hunden) eller Àr det tvÀrtom......................och bollen hamnar ibland in pÄ grannens tom..........vad göra??

Och sÄ........... Àntligen tar vi oss tid att titta pÄ den fyra timmar oredigerade versionen av del tre av Sagan om Ringen. Storbildsteve och surroundljud.......och vi kÀnner igen oss! SÄ kul att se filmerna nu nÀr vi varit och Àr hÀr i den rÀtta miljön.

Som sagt det har varit en underbar vecka och KÀra Hellen och Philip vi menade inte riktigt att vÄldgÀsta er sÄ lÀnge...men ni Àr ju sÄ otroligt gÀstvÀnliga och det har verkligen kÀnts som vÄrt hem ocksÄ. SÄ....Tusen miljoners TACK och vÀlkomna att besöka oss hemma hos oss!!

I dag (onsdag) Äker vi vidare (med rena klÀder, laddade batterier och picniclunch) upp mot Napier och sedan vidare norrut utmed östkusten.

Arohanui (With love)

EvAnders

Bilder