Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/25/2015025/sundstromtravel.se/public_html/db.php on line 27 Jorden Runt pć 365 Dagar - Taveuni - Dolphin Bay Divers - Somosomo Strait
Sundström Travel Logo

Taveuni - Dolphin Bay Divers - Somosomo Strait


Fiji (Taveuni) 2006-04-10

Mjau sĂ€ger Kerricat - en av de 9 kattor vi har vid frukostbordet hĂ€r pĂ„ Dolphin Bay Divers Resort. Förutom deras konstanta och uppskattade sĂ€llskap har vi Sox och Boxer – tvĂ„ hundar som ocksĂ„ bor hĂ€r.

Vid frukostbordet sitter Àven Àgarna Viola och Roland (tyska och schweizare) som bor hÀr. Frukost bestÄr av banan och papaya i överflöd och te/kaffe med toast. De har plats for nÄgra gÀster till och igÄr kom ett tysk par som skall undervattenfotografera hÀr nÄgra veckor. De Àr specialister sÄ förhoppningsvis kan vi kopiera nÄgra av de foton vi tar pÄ vara dyk tillsammans och lÀgga ut dem pÄ hemsidan sÄ ni fÄr se vad vi upplever under vattenytan.

Vi lever minst sagt ett mycket stillsamt och underbart avkopplande liv hĂ€r – efter frukost blir det 2 dyk pĂ„ Rainbow Reef och efter lunch vid 13-tiden Ă€r det hĂ€ngmattan, böcker och sudoku som gĂ€ller, varvat med nĂ„gra dopp i vattnet och lite snorkling. Vid strandkanten, dĂ€r vi hittat ett kokosnötssĂ€kert stĂ€lle för hĂ€ngmattorna, ser vi ett 15-tal baby blacktipped reefsharks som simmar bara en meter ut frĂ„n strandkanten.

Det flyger olika papegojor i luften och pĂ„ marken springer bĂ„de smĂ„ och stora krabbor omkring som yra höns och pĂ„ kvĂ€llarna nĂ€r vi Ă€ter middag vid strandkanten flyger “flying foxes” över och kollar in vad som serveras till middag för dagen.

Dykningen har varit nÄgot av de bÀsta vi upplevt överhuvudtaget (och vi jÀmför med Sipadan pÄ Borneo, Bunaken i Indonesien. Cozumel i Mexico, Galapagos och Similan Island i Thailand) bÄde vad avser korall och fiskliv. MÄnga fÀrgglada korallformationer vi aldrig sett tidigare och nya och fantastiska fiskar och nakensnÀckor.

Skall man uppleva dykning en gĂ„ng i sitt liv sĂ„ Ă€r det pĂ„ de stĂ€llen vi var pĂ„ i torsdags vid Rainbow Garden – helt underbara, nĂ€stan som sagolandskap under vattnet eller dagens dyk vid The White Wall.

Anders i bakgrunden av den fÀrgrika korallen under ett av dyken pÄ Rainbow Reef. klicka pÄ bilden för större bild.En Blue Tang (You know Dory from Finding Nemo!) simmar pÄ Rainbow Reef. HÀr hittade vi ett stort stim av Blue tang - nÄgot som Àr mycket ovanligt. Klicka för att se en större bild.Eva har sprungit nÄgra gÄnger medan Anders ligger i hÀngmattan. Det beror inte pÄ lathet frÄn Anders sida utan beroende pÄ att Anders var med första gÄngen pÄ stranden och sprang och att lyckades pricka ett stort underjordiskt(sandigt!) hÄl dÀr vÀnsterfoten placerades med vrickad fot som resultat. Högt lÀge och smÀrtstillande nÄgra dagar och svullnaden har gÄtt ner pÄtagligt sedan dess. Ingen löpning pÄ ett tag men dykningen fungerar bra ÀndÄ.

Nu kommer snart Stefan och Daniel frĂ„n Sverige till Dolphin Bay – skall bli jĂ€ttetrevligt och tĂ€nk sĂ„ spĂ€nnande att se vad de har med sig i packningen – förhoppningsvis en kamera sĂ„ vi kan börja ta bilder igen sĂ„ ni fĂ„r se hĂ€rligt hur vi har det!!

Vi förstĂ„r att det Ă€r pĂ„skvecka och att en hel del passar pĂ„ att Ă„ka till fjĂ€llen och Ă„ka skidor (Ă€r ni inte trötta pĂ„ snön och kylan????) sĂ„ vi passar pĂ„ att önska alla en riktigt, riktigt, riktigt GLAD PÅSK.

(Som ni mĂ€rker har vi hittat en liten ingĂ„ng till cyberspace – livet Ă€r fyllt av överraskningar, eller hur?)

Massor av kramar EvAnders (alias Barracuda och Manta Queen)

PS. Ta reda pĂ„ vem William Ryder (han Ă€r 21 Ă„r och spelar rugby) Ă€r sĂ„ kan ni prata med vem som helst pĂ„ Fiji – Anders superbra knep!!